9 Aralık 2011 Cuma

CHP Milletvekili Mustafa Serdar SOYDAN Gıda Mühendislerinin Sorunlarını TBMM ye Taşıdı


Gıda Mühendislerinin  sorunlarına kayıtsız kalmayan Çanakkale  CHP Milletvekili sayın Mustafa Serdar SOYDAN  güvenli gıdanın üretimi, temini, kontrol ve denetiminde büyük rol oynayacak Gıda Mühendislerinin kamuda yeteri kadar istihdam edilmediğini belirterek , Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Sayın Mehdi Eker'e Soru önergesi vermiş ve  Gıda mühendislerinin sorunlarını meclise taşımıştır.






Milletvekilimizin verdiği Soru Önergesi:

                                          TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker tarafından sözlü olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.
                                                                                                 M.Serdar Soydan
                                                                                                Çanakkale Milletvekili


Gıda mühendisliği mesleği, insanımızın sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için temel ihtiyacı olan güvenli gıdanın üretimi, temini, kontrol ve denetiminin sağlanması açısında yaşamsal önemi bulunmaktadır.

Bu doğrultuda;  

1-Bakanılığın mevcut yapılanması doğrultusunda çok az sayıda istihdam ettiğiniz gıda mühendisleriyle yurttaşlarımızın gıda güvenliğini üretimden tüketime her aşamada tam olarak sağlandığınızı düşünüyor musunuz, düşünmüyorsanız bu konuda neler yapmayı düşünüyorsunuz?

2-Tarlada ve ahırda danışmanlık görevi yapmak üzere ‘ Tarım Danışmanı’ adıyla istihdam edilen ziraat mühendisleri ve veteriner hekimleri gibi ‘ Gıda Danışmanı’ adıyla gıda mühendislerinin bakanlığınız bünyesinde ülkemizin dört bir köşesinde istihdam edilmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır?

3- Gıda denetim hizmetlerinin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması için Bakanlığınız bünyesinde gıda mühendisi sayısını artırmayı düşünüyor musunuz?

CHP Milletvekili sayın Mustafa Serdar SOYDAN

      Mustafa Serdar Soydan, 7 Kasım 1957'de Çanakkale Ezine Akköy'de doğdu. Babasının adı Mehmet Besim, annesinin adı Nuran'dır. Gıda Mühendisi; Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

     Çanakkalespor Kulübü Başkanlığı ve Çanakkale Dardanelspor Kulübü Yöneticiliği yaptı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi, (ÇASİAD) Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği Kurucu Üyesi oldu. İnşaat müteahhidi olarak çalıştı. Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı yaptı.

İngilizce bilen Soydan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Hiç yorum yok: