29 Nisan 2012 Pazar

Gıda mühendisliğine ilgi giderek artıyor

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 37. yıl mezunlar buluşmasında, bölümün geleceğinin masaya yatırıldığı bir panel düzenlendi. 

Açılış konuşmasını yapan Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr Şebnem Tavman, Ege Üniversitesi’nde gıda mühendisliğinin son yıllarda çok geliştiğini yeni sınıfların ve laboratuvarların yapılmasıyla da gelişmeye devam ettiğini söyledi. Prof. Dr Dilek Boyacıoğlu ise gıda sektörü ve sektörün geleceği hakkında önemli bilgiler verdi. 

Türkiye’ nin AB ülkeleri ile rekabet gücüne sahip tek sektörünün gıda sektörü olduğunu belirten Prof. Dr. Boyacıoğlu öğrencilere, endüstrileşmenin gerekliğini ve bunu yapacak olanların da gıdacılar olacağını belirtti. Gıda sektörünün gelişmesini engelleyen etkenlere de değinen Prof. Dr. Boyacıoğlu, gıda mühendisliğine ve gıda sektörüne ilginin artık çok daha fazla olduğunu belirterek konuşmasını bitirdi. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir Gıda Kontrol Laboratuarı Müdürü Dr. Esra Alpözen, bakanlık ve faaliyet alanları ile ilgili bilgi verdi. Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve öğrencilerinin eğitim düzeyinin yüksek olduğuna dikkat çeken Alpözen, gıda sektörünün bilgi ve deneyim yönü yüksek mühendislere ihtiyacının yüksek olduğunu ifade etti.

Panelde son olarak konuşan Gıda Mühendisi Oğuz Pelikli, geçmiş tecrübelerini öğrencilere aktararak, iş hayatına atıldıklarında, izlenmesi gereken metotlar hakkında bilgiler verdi. Mesleki çalışmaları hakkında da bilgi veren Pelikli, öğrencilere eğitim hayatlarını dolu dolu yaşamaları tavsiyesinde bulunarak konuşmasına son verdi.

Haber Kaynağı:
29.04.2012
Fatih TUMAY / A.Çağatay SÜNER
İZMİR(Ege Ajans)

Hiç yorum yok: