29 Nisan 2012 Pazar

Gıda Mühendisliği yeni yatırımlarla daha da güçlü




Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Mezunlar Buluşması'nda açılışlar yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın da katıldığı törenle Gıda Mühendisliği Ekmekçilik Pilot Tesisi, Prof. Dr. Erdal Saygın ve Prof. Dr. Mahir Çolakoğlu dershaneleri ile yenilenen laboratuarın açılışı geniş bir katılımla gerçekleşti.


Açılışlarda konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Gıda Mühendisliği Bölümü’nün sürekli gelişen bir çizgi izlediğine dikkat çekti. Bir hekim olarak Gıda Mühendisliği’ni çok önemsediğini dile getiren Prof. Dr. Yılmaz, yeni açılan mekanlarda faydalı araştırmalar yapılması ve eğitim kalitesi yüksek mühendisler yetişmesi temennisinde bulundu.


Törende Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şebnem Tavman, bölümün eğitim düzeyinin yeni yatırımlarla daha da yükseldiğine dikkat çekti. Bölümün kurucu öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mahir Çolakoğlu bölümün kuruluş yıllarından bahsetti. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beno Kuryel ise diğer bölümlere olduğu gibi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün de ihtiyaçlarını karşılamak için çaba sarfettiklerini söyledi.
modege
Açılış konuşmalarının ardından dersliğin ilk dersini Prof. Dr. Mehmet PALA “Gıda Mühendisliği Felsefesi” konusunda verdi.






Haber Kaynak:
Özlem HAKTANIRLAR
/Pelin ELVER

İZMİR(Ege Ajans)
28.04.2012

Hiç yorum yok: