14 Ağustos 2011 Pazar

GIDA MÜHENDİSLERİ'NİN KPSS BAŞARISI VE SONUÇLARI


          2010 KPSS'den bu yana  bir hayli zaman geçti , bir yıldan fazla oldu, bu başarıyı  birileri unutmuştur diye tekrar belirtmek istedik. Gıda mühendisleri'nin başarısı  iki yılda bir yapılan KPSS B gurubu sınavlarında  giderek artmaktadır ama bu başarıyı taçlandıracak  alımlar  olmamaktadır ne yazık ki! Alımlar özellikle adı değişen: Tarım Hayvancılık ve Gıda Bakanlığında  az olunca doğal olarak  Gıda Mühendisleri  yüksek kpss puanlarıyla  açıkta kaldı.  Gıda mühendisleri ne zaman Bakanlık tarafından  dikkate alınacak merak ediyoruz. Bu insanlar  ne zamana kadar kpss çalışarak, tek tük açılan kadrolar için  kendi aralarında mucadele edecek  onu da bilemiyoruz.Aşağıda  vermiş olduğum  puanlara bakılacak olursa Gıda mühendisleri 90 ve üzeri puan alsa da atanamayacak; gidişat bunu gösteriyor ne yazık ki.!

Gıda Mühendiliği

Sınava Giren : 7329 kişi
80,214------------ 1301.Sıra
90,055------------155. sıra

80-90 arasında  1146 kişi


Ziraat Mühendisliği 
Sınava Giren : 6354 kişi

80,168----------151.Sıra
90,012-----------  7. Sıra

80-90 arasında 144 Kişi

Veterinerlik
Sınava Giren : 7284 Kişi

80,007-------- 345. Sıra
90,246-------- 16.Sıra

80-90 arasında 329 Kişi


         Bu Gıda mühendisleri ne iş yapar ki ! ne  okurlar  bu  4-5 yıl boyunca. Avrupa'da   böyle bir meslek yokmuş ne diye bu bölüm açılmış ki Türkiye'de! Bu Gıda Mühendisleri hallerine bakmadıkları  gibi  devlette kendilerine kadro açılmasını istiyorlar (!)
        Gıda denetcileri  neden  Gıda mühendislerinden olsun ki ! Bu işi "Sarı Çizmeli Mehmet Ağalar" hayli hayli yapıyor.  Biskuvi ,Çikolata, Hubutat, Meyve Ve Sebze Teknolojisinden ve bizim bilmediğimiz birçok teknolojiden , üretim tekniklerinden  anlayan Avrupalı! Veterinerlerimiz;  tarımsal üretimi otomasyon sistemi ile tarlaya gitmeden  uydu görüntüleri ile  tarımsal üretimin artırmaya çalışan  Ziraat mühendisleri ne güne duruyor!  Çiftciye tarla başında  eğitim vereceğine gıda üretim yerlerini denetlesin. Bu  Gıda mühendisleri de kpss sektörüne para yatırıp ekonomiyi canlandırsın, boş zamanlarında ahçılık yapsın  ya da  özel sektörümüz geniş nasıl olsa ;asgari ücretin biraz yukarısındaki maaşla çalışıp  zengin olsunlar  değil mi ama (!)





1 yorum:

Gıda Cahit dedi ki...

Evet Bir Gıda Müh. olarak işe girecekken mevzuat değişikliği nedeniyle beyaz et dağıtım firmasında sözleşmeye imza atamadım Veteriner arkadaşların iş sahası azmış sayın bakanım daha çok bizden alsın onlara versin ben şimdi polis oluyorum. Hijyenik Gıda üretimi yapan merdiven altı, fırınlardaki pişmemiş ne ihtiva ettiği belli olmayan hamurlar milletimiz afiyetle yesin